Osviežujúca domáca zmrzlina

 

Ingrediencie

  • 2 šálky smotany na šľahanie (33-36% tuku)
  • 1 šálka mlieka
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Príchute podľa vášho výberu: čerstvé ovocie (jahody, maliny, banány), kúsky čokolády, orechy, karamel, káva alebo ďalšie obľúbené prísady
zmrzka

Dobrá správa pre všetkých milovníkov zmrzliny! Dnes vám prinášame recept na domácu zmrzlinu, ktorá je nielen chutná, ale aj ľahko pripraviteľná priamo z pohodlia vašej kuchyne. S týmto receptom si môžete užiť lahodný dezert plný sviežich prísad a svoje obľúbené príchute,, ktoré si sami vyberiete. Tak poďme na to a urobme si vlastnú zmrzlinu doma!

Postup

1. Príprava zmesi:

Vo veľkej miske zmiešajte smotanu na šľahanie, mlieko, cukor a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

2. Voľba príchutí:

Pokiaľ chcete pridať príchuť do zmrzliny, rozhodnite sa, ktorú prísadu chcete použiť. Môžete použiť čerstvé ovocie (ako jahody, maliny, banány - rozmixované na kašu), kúsky čokolády, nasekané orechy, karamel, jedlé oleje (ako je mätový alebo pomarančový) alebo akýkoľvek iný obľúbený prísadok.

3. Pridanie príchute:

PPridajte vašu vybranú prísadu do zmesi zmrzliny a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Množstvo príchute môžete upraviť podľa vašich preferencií.

4. Zmrzlinový strojček:

Nalejte zmes do zmrzlinového strojčeka a postupujte podľa inštrukcií výrobcu, kým sa zmrzlina nezahustí a nezíska krémovú konzistenciu.

5. Ručná metóda:

Pokiaľ nemáte zmrzlinový strojček, môžete zmes zmrzliny naliať do plytkej misky a nechať ju zamrznúť. Každých 30 minút ju vytiahnite z mrazničky a dôkladne premiešajte vidličkou, aby ste zamedzili tvorbe kryštálov. Opakujte tento postup, kým sa zmrzlina nezahustí.

6. Servírovanie:

Po dosiahnutí požadovanej konzistencie môžete zmrzlinu servírovať do mrazivých nádob alebo do zmrzlinových pohárov. Ozdobte svoju zmrzlinu ďalšími kúskami ovocia, orechy alebo čokoládou, ak chcete.

7. Uchovanie::

Pokiaľ nepojete celú zmrzlinu naraz, môžete ju uložiť do mrazničky vo vhodnej nádobe. Pred servírovaním nechajte zmrzlinu na chvíľu povoliť, aby bola ľahšie lyžicou.

Takto jednoducho si môžete pripraviť domácu zmrzlinu s vašimi obľúbenými príchuťami!